GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Marilyn Manson vill att sexbrott ska ogillas

Marilyn Manson vill att sexbrottsanklagelserna från Game of Thrones-skådespelaren Esmé Bianco ska ogillas, skriver . Det framgår i en skrivelse som rocksångarens advokater lämnat in till domstol.
Musik • Publicerad 30 juli 2021
Marilyn Manson vill att Esmé Biancos stämning om sexbrott ska ogillas. Arkivbild.
Marilyn Manson vill att Esmé Biancos stämning om sexbrott ska ogillas. Arkivbild.
Foto: Evan Agostini/AP/TT

Esmé Bianco lämnade i april in en stämningsansökan mot Manson, som egentligen heter Brian Warner. I den hävdade hon att rocksångaren under deras förhållande 2011 ska ha använt sig av droger, våld och hot om våld för att tilltvinga sig sex. Han ska också ha piskat, bitit och skurit henne.

Mansons advokater lämnade på onsdagen in en skrivelse till rätten i ett försök att få fallet gällande Bianco ogiltigförklarat.

"Utan ett uns av bevis till stöd för deras anklagelser, försöker målsägaren och hennes medkonspiratörer desperat att smälta samman bilden och artisteriet av Warners chockrock-scenpersona Marilyn Manson med fabricerade historier om övergrepp", står det i rättsdokumentet.

De hävdar också att anklagelserna om övergrepp mot Bianco har preskriberats. Enligt skrivelsen "löpte de ut under den tidigare gällande preskriptionstiden" och inte under den nuvarande lagen "Phoenix Act", som både Bianco och skådespelaren Evan Rachel Wood hjälpte till att få till stånd. Därmed kan den nya förlängda preskriptionstiden inte gälla för Mansons påstådda övergrepp mot Bianco, enligt advokaterna.

Tidigare har även skådespelaren Evan Rachel Wood anklagat Marilyn Manson för övergrepp och grooming. Enligt henne började Manson grooma henne när hon var tonåring, och begick övergrepp mot henne under deras tid som par. Manson har förnekat anklagelserna.

Totalt har fyra kvinnor stämt Marilyn Manson.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.