Annons
Kultur

Mello-insamling för jordbävningsdrabbade

Melodifestivalen • Publicerad 10 februari 2023
Radiohjälpens insamling under Melodifestivalens andra deltävling ska gå direkt till jordbävningskatastrofen i Turkiet och Syrien. Arkivbild.
Radiohjälpens insamling under Melodifestivalens andra deltävling ska gå direkt till jordbävningskatastrofen i Turkiet och Syrien. Arkivbild.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Radiohjälpen startar en särskild akutinsamling för de drabbade i jordbävningskatastrofen i Turkiet och Syrien, skriver de i ett pressmeddelande.

Insamlingen under lördagens deltävling i Melodifestivalen kommer att riktas om från Ukraina till jordbävningsdrabbade.

Annons

"Vi är tacksamma över att kunna ställa om så snabbt för att rädda liv och lindra nöd för de jordbävningsdrabbade. Samtidigt fortsätter Radiohjälpens Ukraina-insamling parallellt, säger generalsekreterare Kristina Henschen i ett pressmeddelande.

Det var i måndags som sydöstra Turkiet och nordvästra Syrien skakades av en jordbävning som uppmätte 7,8 på Richterskalan.

Över 20 000 dödsoffer har krävts och tiotusentals människor är skadade.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons