Annons
Kultur

Melodifestivalen – "Ett billigt program"

Den kraftiga inflationen får följder även för Melodifestivalen. Trots strikt sekretess kring kostnaderna har de nog ökat, enligt projektledaren – men även vissa effektiviseringar har gjorts.
Melodifestivalen • Publicerad 2 februari 2023
Räknat per tittare är Melodifestivalen "ett billigt program", enligt projektledare Anders Wistbacka.
Räknat per tittare är Melodifestivalen "ett billigt program", enligt projektledare Anders Wistbacka.Foto: Nils Petter Nilsson

Någon offentlig prislapp för Melodifestivalen finns inte – SVT hänvisar till sekretessen angående avtal med olika samarbetspartners. Den uppgift som finns kommer från 2019 då vd Hanna Stjärna uppgav för Sveriges Radios "Medierna" att kostnaden var cirka 2,5 miljoner kronor per timme.

Enligt programmets nye projektledare Anders Wistbacka kan man ändå anta att timkostnaden ökar något i år på grund av inflationen, skriver Göteborgs-Posten. Han inflikar dock att man kunnat göra "vissa effektiviseringar".

Annons

– Om du räknar kronor per tittare är det ett billigt program, säger Anders Wistbacka till GP.

Han tycker kostnaden är rimlig.

– Om du älskar Melodifestivalen är det absolut det. Men det där är egentligen en fråga som hanteras ovanför mig. Jag får en påse pengar och ska göra det bästa av de resurser vi har, säger Anders Wistbacka som tycker att "underhållning är superviktigt för ett samhälle".

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons