GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Mian Lodalen följer upp med "Lesbiska ligan"

Mian Lodalen är aktuell med andra delen i sin historiska romansvit. Arkivbild.
Mian Lodalen är aktuell med andra delen i sin historiska romansvit. Arkivbild.
Foto: Christine Olsson/TT

Efter "Lilli och Lisa" kommer författaren Mian Lodalen med den andra delen i sin historiska romansvit om verklighetsbaserade böcker om samkönad kärlek i Stockholm.

"Lesbiska ligan" är en kriminalroman som utspelas 1943 och handlar om fem medelålders kvinnor som anklagas för ”otukt som mot naturen är” i ett kärleks- och svartsjukedrama på Grev Turegatan i Stockholm.

Det slutar med omfattande och närgångna förhör, både med kvinnorna och deras föräldrar, syskon, exmän och arbetsgivare.

"Jag kom över den här historien för mer än tjugo år sedan när jag skrev om dessa kvinnors öden i Pride Magasin redan 1998, och sedan dess har jag tänkt fördjupa mig i den här historien. När jag fick idén om att skriva tre romaner med Stockholmsperspektiv och uppmärksamma homosexuellas livsvillkor i Sverige de senaste hundra åren passade dramat på Grev Turegatan perfekt", säger Mian Lodalen i ett pressmeddelande.

"Lesbiska ligan" ges ut av Romanus & Selling den 22 september.

Läs mer