Annons
Kultur

Millencolin firar 30 år på Skansen

Musik • Publicerad 13 april 2022
Mathias Färm, gitarrist, och Nikola Sarcevic, sångare och basist, i bandet Millencolin, som firar 30 år. Arkivbild.
Mathias Färm, gitarrist, och Nikola Sarcevic, sångare och basist, i bandet Millencolin, som firar 30 år. Arkivbild.Foto: Nora Lorek/TT

Punkrockbandet Millencolin fyller 30 år och firar det under en jubileumskonsert på Skansen i Stockholm tillsammans med några av sina favoritband.

Under titeln "Royal Punk Fest – Millencolin 30th Anniversary" spelar, utöver Örebrolegendarerna själva, även det kanadensiska bandet Sum 41, det norska bandet Kvelertak och Västeråsbandet Världen Brinner den 22 juni på Skansen.

Annons

Millencolin bildades i Örebro 1992 och debuterade 1994 med albumet "Tiny tunes", som senare fick titeln "Same Old Tunes" på grund av en tvist med Warner Bros.

Bandet fick stor internationell framgång med "Pennybridge pioneers", som släpptes 2000, och har under åren genomfört ett antal världs- och Europaturnéer.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons