GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

"Millennium"-serien får en fortsättning

Stieg Larssons "Millennium"-trilogi ska få en fortsättning. Någon ny författare är ännu inte offentliggjord men bokförlaget Polaris ska ge ut ytterligare tre böcker.
Literatur • Publicerad måndag 13:25
Stieg Larsson skrev den ursprungliga "Millennium"-trilogin före sin död. Nu kommer bok 7-9 i serien. Arkivbild.
Stieg Larsson skrev den ursprungliga "Millennium"-trilogin före sin död. Nu kommer bok 7-9 i serien. Arkivbild.
Foto: Leif Blom / TT

Förlaget har förvärvat rättigheterna av Moggliden AB, som förvaltar Stieg Larssons upphovsrätt.

”Serien om Lisbeth Salander och Mikael Blomkvist är ett makalöst epos och David Lagercrantz gjorde ett fantastiskt arbete när han greppade rodret. Vi är glada över förtroendet och kommer att göra vårt yttersta för att tillsammans med rätt författare och med respekt för ursprunget förvalta Millenniums lyskraft”, säger Jonas Axelsson, förlagschef på Bokförlaget Polaris i ett uttalande.

Ytterligare nyheter om de tre nya "Millennium"-böckerna ska presenteras "inom kort".

De tidigare böckerna i serien, Stieg Larssons originaltrilogi ("Män som hatar kvinnor", "Flickan som lekte med elden" och "Luftslottet som sprängdes") samt fortsättningen av David Lagercrantz ("Det som inte dödar oss", "Mannen som sökte sin skugga" och "Hon som måste dö") är utgivna av Norstedts i Sverige.

Millennium-serien har hittills totalt sett sålt i över 100 miljoner exemplar världen över och utkommit i fler än 50 länder.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.