Annons
Kultur

Monster ska ha gett sig på Pokémon – i Japan

Spel • Publicerad 8 april 2023
"Pokémon" – icke att förväxla med en energidryck. Pressbild.
"Pokémon" – icke att förväxla med en energidryck. Pressbild.Foto: The Pokémon Company

Energidrycksbolaget Monster Beverage ska ha lämnat in ett stort antal protester till den japanska patentmyndigheten, enligt den japanska spelsajten Automaton, vilket flera västerländska medier rapporterat om.

Anmälningarna, som lämnades in 2016, ska ha handlat om att det amerikanska bolaget ansåg att kunder riskerade att blanda ihop spel som bland annat Capcoms "Monster hunter" och Nintendoutgivna "Pokémon" (som är en förkortning av pocket monster) med energidrycksbolaget.

Annons

Patentverket avslog dock anmälningarna, enligt sajten.

Monster, alltså bolaget, har varit aggressivt i sitt försvarande av vad de anser vara sitt varumärke. Häromveckan uppdagades det att bolaget stämt det lilla indiebolaget Glowstick för skräckspelet "Dark deception: Monsters & mortals" helt enkelt för att det innehöll ordet "monster". 2020 bytte speljätten Ubisoft namn på speltiteln "Gods & monsters", enligt uppgift för att undvika en juridisk strid med bolaget.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons