Annons
Kultur

Musikproducent åtalas för misshandel av artist

Musik • Publicerad 17 juli 2021
Rättegången mot den anklagade musikproducenten är tänkt att hållas i november. Arkivbild.
Rättegången mot den anklagade musikproducenten är tänkt att hållas i november. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En framgångsrik musikproducent anklagas för att ha misshandlat en kvinnlig artist som tidigare var hans flickvän, uppger Aftonbladet.

Han anklagas bland annat för att ha tagit strypgrepp, hållit fast henne och slagit henne med en metallstång, skriver tidningen.

Annons

Artisten tog bilder på sina skador men vågade inte anmäla förrän tre år senare. Bland vittnena som kallats till Stockholms tingsrätt finns en annan sångare som träffade artisten samma dag som misshandeln ska ha inträffat, och en världsartist som musikproducenten arbetat nära under flera år.

Musikproducenten anklagas för misshandel och skadegörelse. Han nekar till anklagelserna om misshandel men erkänner att han kastat artistens mobiltelefon ut genom sitt fönster på fjärde våningen efter att hon fått meddelande från en annan man.

Rättegången är planerad att hållas i november i år.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons