Annons
Kultur

Nedblodade prinsböcker till salu

Litteratur • Publicerad 8 april 2023
Prins Harry har uppgett att han dödat 25 personer under sin tjänstgöring i Afghanistan. Arkivbild.Foto: Caisa Rasmussen / TT

Nu finns snart en ny – blodnedstänkt – version av prins Harrys självbiografi "Den andre" till försäljning, enligt NTB.

Den nedblodade kopian av boken är ett konstverk som går under titeln "Blood money", och finns i 25 exemplar. Blodet har donerats av afghaner och antalet exemplar är tänkt att motsvara de 25 personer som prinsen själv uppger sig ha dödat under sin tjänstgöring i Afghanistan, skriver NTB.

Annons

Bakom konstverket står den ryska antikrigskonstnären Andrej Molodkin.

"Prins Harry skryter med att döda talibaner som om de vore skurkar i ett dataspel. Han undervärderar människoliv och tjänar sedan pengar på att berätta om det", säger konstnären till Sky News.

Versionen planeras att vara ute till försäljning den 2 maj, fyra dagar innan prinsens pappas, kung Charles, kröning i Storbritannien, enligt Sky News.

Priset för en bok uppges ligga på 8 000 pund, motsvarande 97 000 kronor. Pengarna ska gå till afghanska välgörenhetsorganisationer.

Prins Harry har kritiserats för att ha dödat 25 personer, vilket han uppgett i sin självbiografi. Enligt boken var det inte ett antal han var nöjd med, men heller inte något han skämdes över.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons