Annons
Kultur

Neil Young känner starkt för demonstranterna

Musik • Publicerad 12 januari 2021
Neil Young ger sin syn på stormningen av Kapitolium. Arkivbild.
Neil Young ger sin syn på stormningen av Kapitolium. Arkivbild.Foto: Amy Harris/AP/TT

Även Neil Young kommenterar nu demonstrationerna och stormningen av Kapitolium i Washington DC. Young, är liksom tidigare starkt kritisk mot president Donald Trump, men känner samtidigt sorg och "empati för människor som har blivit så manipulerade och fått sin tro använd som politiskt vapen".

Young konstaterar att en kvinnlig demonstrant grät för att hon blivit "attackerad när allt hon försökte göra var att göra sin röst hörd".

Annons

"Hon är en av tusentals som har burit på känslan av att vara förföljd för sina åsikter, på en känsla av att den amerikanska makten inte bryr sig" skriver Young som efterlyser respekt i stället för hat.

Neil Young kritiserar samtidigt sociala medier för att "förlama vårt trossystem" och publicerar sitt eget uttalande på en egen webbsida. "Genom sociala medier omvandlas frågor till hat och används som psykologiska vapen" skriver rockstjärnan och framhåller att det är vad president Trump lämnar i arv.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons