Annons
Kultur

Netflix gör dokumentärserie om civil rymdfärd

Tv-serie • Publicerad 8 augusti 2021
Netflix gör en dokumentärserie om en civil rymdfärd. På bilden visas när en SpaceX Falcon 9-raket lyfter från Kennedy Space Center i Florida i början av juni. Arkivbild.
Netflix gör en dokumentärserie om en civil rymdfärd. På bilden visas när en SpaceX Falcon 9-raket lyfter från Kennedy Space Center i Florida i början av juni. Arkivbild.Foto: John Raoux/AP/TT

Strömningsjätten Netflix samarbetar med Elon Musks rymdföretag SpaceX i en ny dokumentärserie som släpps nästa månad, skriver NME.

I Serien "Countdown: Inspiration4 mission to space" skjuts fyra privatpersoner upp i en raket, i vilket som blir det första civila rymduppdraget. Netflix följer resans förberedelser och själva utförandet av uppdraget.

Annons

Serien blir strömningsplattformens första projekt där de följer människor i nära nutid.

"I september kommer fyra civila personer att skjutas upp i rymden för en tre dagars resa i omloppsbana runt jorden", skrev Netflix i ett inlägg på Twitter, när de tillkännagav projektet tidigare i veckan.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons