Annons
Kultur

Nick Carter anklagas för övergrepp

Nöje • Publicerad 12 april 2023
Nick Carter har hamnat i en rättslig härva och står anklagad för två fall av sexuella övergrepp. Arkivbild.
Nick Carter har hamnat i en rättslig härva och står anklagad för två fall av sexuella övergrepp. Arkivbild.Foto: Rob Latour/AP/TT

En kvinna stämmer Backstreet Boys-medlemmen Nick Carter för ett sexuellt övergrepp som ska ha skett 2002 – då hon var 18 år och sångaren 22, skriver TMZ. Kvinnan hävdar att Nick Carter tvingade henne till oralsex och tog hennes oskuld, trots att hon sade till honom att hon ville undvika sexuellt umgänge innan hon gifte sig.

Kvinnan har tidigare lämnat in en stämningsansökan i samma mål, men då ansågs det eventuella brottet preskriberat. Nu har Kalifornien fått en ny lag som utökar tidsramen för stämningar i civil domstol när det kommer till sexualbrott, och därmed valde kvinnan att lämna in en ny ansökan.

Annons

Nick Carter stämdes i december i fjol av ytterligare en kvinna som anklagar honom för ett övergrepp som ska ha skett 2001, då hon var 17 år gammal.

Carter själv har lämnat in stämningsansökan mot båda kvinnorna för förtal och beskriver dem som "opportunister" som utnyttjar metoo-rörelsen för uppmärksamhet, rapporterar The Guardian.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons