Annons
Kultur

Nick Cave ställer in Sverigespelning

Musik • Publicerad 7 december 2020
Nick Cave ställer in hela vårens turné. Arkivbild.
Nick Cave ställer in hela vårens turné. Arkivbild.Foto: Laurent Gillieron/AP/TT

Nick Cave ställer in sin vårturné 2021 och därmed även den planerade spelningen på Globen i Stockholm den 4 maj, rapporterar NME. Från början var en stor europeisk turné planerad till 2020, men sköts upp ett år på grund av coronapandemin. Cave skulle ha framträtt med sitt band The Bad Seeds även i bland annat Köpenhamn och Oslo.

"Komplexiteten och storleken på turnén vi planerat, kombinerat med osäkerheten kring pandemin, betyder att trots allt hårt arbete som lagts ned av alla inblandade kan vi inte garantera att spelningarna kommer att bli av", säger bandet i ett uttalande.

Annons

Nick Cave och hans kamrater hoppas på att "återkomma med bättre nyheter" under nästa år.

Förra året släpptes artistens sjuttonde studioalbum "Ghosteen", som hyllades av kritiker över hela världen. Han besökte tidigare i höstas Köpenhamn för att inviga utställningen "Stranger than kindness: The Nick Cave exhibition" på Det Kongelige Bibliotek.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons