Annons
Kultur

Nilsson och Anyuru vintervärdar

Båda har tidigare gjort hyllade Sommarprat. Nu är Lisa Nilsson och Johannes Anyuru två av årets Vintervärdar i P1.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Radio • Publicerad 8 december 2020
Artisten Lisa Nilsson är en av årets vintervärdar i P1.
Artisten Lisa Nilsson är en av årets vintervärdar i P1.Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Först ut i årets "Vinter i P1" är däremot journalisten och programledaren Kattis Ahlström. Hennes program sänds på juldagen. Sedan följer bland andra artisten Lisa Nilsson, författaren Johannes Anyuru, SVT:s mångårige nyhetsankare Claes Elfsberg och komikern Olof Wretling.

Lisa Nilsson utgår i sitt "Vinter i P1" från sin mors bortgång.

Annons

"Mamma dog i alzheimers i juli i år. I mitt program frågar jag mig hur våra minnen påverkas genom ett liv, och hur musiken spelar en roll i bevarandet av dem. Programmet tar sin början i att jag strax efter avskedet av henne hittade ett antal brev i en låda ute i skärgården", säger Lisa Nilsson i ett pressmeddelande.

Augustprisbelönade Johannes Anyuru, som konverterade till islam 2007, kommer i sitt program att prata om sufism. Claes Elfsberg ska i sin tur behandla ämnen som sorg och ålderism.

På nyårsafton direktsänds skådespelaren och komikern Olof Wretlings åttonde vinterprat. Det programmet går det både att se och lyssna på.

De senaste åren har vintervärdarna utsetts efter lyssnarnas önskningar. Det här året har redaktionen för "Vinter i P1" åter fått bestämma, men med lyssnarna önskemål i åtanke.

Fakta

Årets vintervärdar i P1

25/12: Kattis Ahlström

26/12: Ulf Danielsson

27/12: Lisa Nilsson

28/12: Johannes Anyuru

29/12: Claes Elfsberg

30/12: Patricia Tudor-Sandahl

31/12: Olof Wretling

1/1: Zinat Pirzadeh

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons