Annons
Kultur

Nina Wikner startar litteraturpodd

Litteratur • Publicerad 11 maj 2021
Nina Wikner, tidigare Åkestam, startar litteraturpodden "Något slags känsla". Pressbild.
Nina Wikner, tidigare Åkestam, startar litteraturpodden "Något slags känsla". Pressbild.Foto: Sofia Runarsdotter

Nina Wikner, tidigare Åkestam, startar litteraturpodden "Något slags känsla", om varför det är så svårt att vara människa. Den ska sändas i tio avsnitt, och bland gästerna märks bland andra Karolina Ramqvist, Hanna Hellquist, Kristina Sandberg och Patrik Lundberg.

Podden utlovar djupdykningar i ämnen som kärlek och hat, föräldranojor och dickpics. Målet är att komma nära det oförklarliga, som en enda rad i en älsklingsroman kan förmedla omedelbart.

Annons

“Att dagens samhälle präglas av sociala medier, åsiktsjournalistik och enkla svar är ingen nyhet. Men jag känner mig själv väldigt trött på det, och jag tror att jag inte är ensam. Vissa saker är svåra, så är det bara. Det betyder inte att man ska strunta i dem, men det betyder att man behöver närma sig dem på ett mer nyfiket sätt. Och det är våra bästa författare mästare på”, säger Nina Wikner i ett pressmeddelande om varför podden behövs.

Nina Wikner har en bakgrund som författare och krönikör och som forskare på Handelshögskolan.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons