Annons
Kultur

Nostalgiskt när 90-talsstjärnor gör comeback i ”Queens”

På 90-talet var de världens största rapgrupp, men efter en katastrofal spelning lade de ner. 20 år senare lever de forna rapstjärnorna vanliga liv. Då ges möjlighet till comeback.
Tv-serierecension • Publicerad 21 januari 2022
Detta är en recension i Ystads Allehanda. En recension är en kritikers bedömning av ett konstnärligt verk.
Naturo Naughton, Eve, Brandy Norwood och Nadine Velasquez i ”Queens”.
Naturo Naughton, Eve, Brandy Norwood och Nadine Velasquez i ”Queens”.Foto: Disney+
Dramakomedi

Queens

Premiär: 21 januari på Disney+

Skapare: Zahir McGhee

I rollerna: Eve J. Cooper, Naturi Naughton, Nadine Velasquez, Brandy Norwood med flera

Minns ni de knäppa artistnamnen som alla grupper värda sitt salt tog till på 90-talet? Viss nostalgikänsla skapar det åtminstone hos mig när karaktärerna Professor Sex, Da Thrill , Xplicit lyrics och Butter Pecan i rapgruppen Nasty bitches öppnar serien ”Queens” i en starkt 90-talsdoftande musikvideo.

90-talet är dock förbi, och numera lever Brianna (Eve), Jill (Naturi Naughton), Naomi (Brandy Norwood) och Valeria (Nadine Velasquez) hyfsat vanliga liv med vanliga problem. Men efter att deras gamla hit ”Nasty girls” spelats på radion tar deras forne manager Eric (Taylor Sele) tillfället i akt att återförena kvartetten. Gamla konflikter som legat och pyrt i två decennier har dock inte försvunnit – och nu kommer de upp till ytan.

Annons

Serien är en komedi, och delar av den går att se som satir över dagens nostaligvurm. Men egentligen är ”Queens” lite för lättviktig för att lämna några djupare intryck. Serien vinner dock på sin klacksparksattityd, som vågar ta sig an tunga ämnen på nya sätt. Tre av fyra huvudrollsinnehavare har dessutom imponerande musikkarriärer i bakgrunden, vilket innebär viss garanti för att artisteriet är intakt. Synd bara att musikinslagen är väl hårt samplade.

Älskade du ”Glee” bör du trots allt inte missa ”Queens”. För oss som växte upp på 90-talet finns det också en del nostalgi att hämta.

Elin ThornbergSkicka e-post
Annons
Annons
Annons
Annons