Annons
Kultur

Ny filmfestival för barn och unga i höst

Film • Publicerad 4 augusti 2021
I september är det premiär för dokumentärfestivalen Tiny Tempo. Festivalen är Tempo Dokumentärfestivals satsning på barn och unga. Arkivbild.Foto: Bertil Ericson/TT

Tempo Dokumentärfestival satsar i höst på en yngre publik. I september är det premiär för Tiny Tempo – en festival i Stockholm med dokumentärfilm för barn och unga. Förhoppningen är att Tiny Tempo i framtiden ska bli ett återkommande arrangemang.

"I dag skapar och konsumerar den unga publiken dokumentärt innehåll på framför allt små skärmar, och vi vill ge den kreativa dokumentären en plats hos den målgruppen", säger festivalchef Lisa Taube i ett pressmeddelande.

Årets program består av både nya filmer och klassiker och riktar sig främst till en publik i mellan- och högstadieåldrarna. Festivalen äger rum 15–19 september och erbjuder både skolvisningar och publika visningar på biograferna Zita och Skärisbiografen. Visningarna kommer att vara anpassade till rådande restriktioner.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons