GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Ny hybridmetal och femtonårsfirande

Skivrecension • Publicerad 16 juni 2022
Detta är en recension i Ystads Allehanda. En recension är en kritikers bedömning av ett konstnärligt verk.
Hybridmetal

Nova Twins

Album: Supernova

Skivbolag: Marshall Records

Amy Love och Georgia South blir enbart genom att vara sig själva rebeller, och deras blandning av metal, punk, grime och rap tänjer även den på gränserna. De har varit förband till så skilda artister som Prophets Of Rage, Wolf Alice och Little Simz. De fyra låtar jag hört från Londonduons andra album ger mersmak. ”Cleopatra” är ett fullfjädrat feministiskt och BLM-anthem, ”K.M.B.” stenhårt underhållande.

Symfonisk metal

After Forever

Album: After Forever (15th Anniversary Edition Reissue)

Skivbolag: Nuclear Blast

2007 kom nederländarnas femte, sista och bästa platta. Därefter har Floor Jansen blivit vokalist i betydligt mer kända Nighwish (och hunnit bo utanför Borås!). Femton år senare är det här fortfarande min favorit bland det hon gjort: symfoniskt, progressivt, aggressivt och balanserat. Spana också in hennes covers och nya sololåtar.

Bella StenbergSkicka e-post
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ystadsallehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.