Annons
Kultur

Ny konstnärlig ledare på Folkteatern Gävleborg

Teater • Publicerad 27 juli 2020
Gro Oskarson Kindstrand tar över som konstnärlig ledare för Folkteatern Gävleborg.
Gro Oskarson Kindstrand tar över som konstnärlig ledare för Folkteatern Gävleborg.Foto: Martin Skoog/TT

Gro Oskarson Kindstrand tar över som konstnärlig ledare för Folkteatern Gävleborg. Hon har närmast arbetat för teatern som dramaturg och tillträder sin nya tjänst vid årsskiftet.

Teaterchefen Marcus Hellsten säger i ett pressmeddelande att tillsättandet av Gro Oskarson Kindstrand är en del av en ny konstnärlig inriktning som teatern vill ta:

Annons

"Gro Oskarson Kindstrand kommer att kurera och leda utifrån våra konstnärliga val och driva de konstnärliga samtalen. I dialog med våra kommande gästande konstnärer ska vi ta vår teater mot nya sökanden och utflyktsmål, i nära dialog med vår publik och vårt omgivande samhälle".

Oskarson Kindstrand är uppvuxen i Hälsingland och har arbetat med scenkonst i flera olika roller, bland annat som producent, kommunikationsstrateg och dramaturg. Innan hon knöts till Folkteatern Gävleborg arbetade hon på Orionteatern i Stockholm.

Förordnandet är på fem år och hon tar över efter Mattias Brunn, Kajsa Isakson och Erik Uddenberg som delat det konstnärliga ledarskapet.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons