Kultur

Nya i juryn för Astrid Lindgren Memorial Award

Litteratur • Publicerad 10 juni 2021
Författaren och bibliotekarien Balsam Karam och forskaren Katarina Eriksson Barajas tillträder juryn för Astrid Lindgren Memorial Award den 1 juli. Pressbilder.
Författaren och bibliotekarien Balsam Karam och forskaren Katarina Eriksson Barajas tillträder juryn för Astrid Lindgren Memorial Award den 1 juli. Pressbilder.Foto: Carla Orrego Veliz och Linköpings universitet/Anna Nilsen

Kulturrådets styrelse har utsett författaren Balsam Karam, som även arbetar som bibliotekarie vid Rinkeby bibliotek, samt Katarina Eriksson Barajas, professor i pedagogik vid Linköpings universitet, till ledamöter i juryn för Astrid Lindgren Memorial Award.

"Det är en ynnest att få ingå i givande samtal om hur barnlitteratur kan se ut på olika platser i världen. Jag hoppas kunna bidra med mina språkkompetenser och perspektiv, inte minst från arbetet på biblioteket", säger Balsam Karam i ett pressmeddelande.

De båda tillträder den 1 juli och efterträder ledamöterna Mats Kempe och Maria Lassén-Seger.

Astrid Lindgren Memorial Award instiftades 2002 av Sveriges regering för att värna barnens rätt till bra berättelser. Prissumman på fem miljoner svenska kronor gör priset till världens största i sitt slag.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.