Kultur

Olivia Newton-John får statsbegravning

Skådespelaren och sångerskan Olivia Newton-John får en statsbegravning i den australiska delstaten Victoria, rapporterar lokala medier.
Nöje • Publicerad 11 augusti 2022
Olivia Newton-John avled tidigare i veckan. Nu får hon en statsbegravning i Australien. Arkivbild.
Olivia Newton-John avled tidigare i veckan. Nu får hon en statsbegravning i Australien. Arkivbild.Foto: Richard Shotwell/AP/TT

Olivia Newton-John föddes i Storbritannien men flyttade till Australien som barn.

Hon är främst känd för sin huvudroll som Sandy i musikalen "Grease", hennes stora genombrott 1978 då hon spelade mot John Travolta.

I måndags meddelade hennes make John Easterling att Olivia Newton-John hade avlidit i hemmet i Kalifornien i USA "omgiven av nära och kära". Detta efter att för tredje gången ha diagnostiserats med cancer. Olivia Newton-John blev 73 år.

Statsbegravningar kan tilldelas australier som anses ha givit ett betydande bidrag till nationen. De ges oftast till premiärministrar och guvernörer, men även artister, skådespelare och idrottare kan i vissa fall få statsbegravningar.

I helgen meddelades det att den australiska sångerskan Judith Durham också kommer att få en statsbegravning i Victoria.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.