Annons
Kultur

Oprah Winfrey gör dokumentär om Poitier

Tv • Publicerad 9 januari 2022
Sidney Poitier 2016. Arkivbild.
Sidney Poitier 2016. Arkivbild.Foto: Richard Shotwell/AP/TT
Oprah Winfrey producerar dokumentärfilmen om Sidney Poitier. Arkivbild.
Oprah Winfrey producerar dokumentärfilmen om Sidney Poitier. Arkivbild.Foto: Tony Avelar

En dokumentärfilm om Sidney Poitier är på gång. Enligt The Wrap är det Oprah Winfrey som producerar filmen om den nyligen bortgångne skådespelaren.

Arbetet med filmen, som görs för Apple, har pågått i mer än ett år. Den regisseras av Reggie Hudlin, som har gjort sig känd för filmer som "House party" och "Boomerang", samt dokumentären "The black godfather" om musikproducenten Clarence Avant. I dokumentären medverkar bland annat Poitiers familj.

Annons

I ett uttalande under fredagen hyllade Oprah Winfrey Sidney Poitier med orden: "Det var en ära att få ha älskat honom som en mentor. En vän. En bror. En förtrogen".

Poitier, som blev 94 år gammal, hade en lång och framgångsrik filmkarriär bakom sig med roller i filmer som "Vänd dem inte ryggen!", "I nattens hetta" och "Gissa vem som kommer på middag". Poitier var den första manliga svarta skådespelare som tilldelades en Oscar för bästa huvudroll (för "Liljorna på marken" 1963).

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons