GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Osannolik men effektiv minnesförlust

Den framgångsrika feelgoodförfattaren Anna Fredriksson har skrivit sin första spänningsroman, men Bella Stenberg blir inte övertygad.
Bokrecension • Publicerad 17 september 2022
Detta är en recension i Ystads Allehanda. En recension är en kritikers bedömning av ett konstnärligt verk.
Anna FredrikssonMinnesförlusten
Anna FredrikssonMinnesförlusten
Spänning

Minnesförlusten

Författare: Anna Fredriksson

Förlag: Forum

Anna Fredriksson är spänningsdebutant, men har flera feelgoodromaner och manus till filmer och tv-serier bakom sig.

Det är lätt att tänka sig även ”Minnesförlusten” bildsatt. Formen är effektiv, en dag i taget får både läsaren och huvudpersonen Klara själv veta mer om henne. Hon har nämligen tappat minnet, och det går att köpa premissen att hon i princip glömt bort sig själv och sitt eget liv, men inget annat. Även hennes kluvna känslor och grubblerier inför att återupptäcka sig själv och allt hon strulat till. Så pass att någon försökt döda henne.

Samtidigt är mycket annat för osannolikt – eller uppenbart. Varför är inte Klara mer rädd? Varför vill den mystiske psykologen Tim så gärna hjälpa henne? Och hur kan de inte fatta att det är en dum idé att bo över hos främmande personer utan telefontäckning?

Bella StenbergSkicka e-post
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ystadsallehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.