Annons
Kultur

Töringes nya roll – efter succén i ”Tunna blå linjen”

Uppmärksamheten har blivit enorm efter hans medverkan som polisen Magnus i ”Tunna blå linjen”.
Det berättade Oscar Töringe för YA tidigare i år. Nu väntar nästa utmaning.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Film • Publicerad 16 mars 2021
Gänget som ska göra filmen "Comedy queen": Regissör Sanna Lenken och skådespelarna Sigrid Johnson, Oscar Töringe och Ellen Taure. Pressbild.
Gänget som ska göra filmen "Comedy queen": Regissör Sanna Lenken och skådespelarna Sigrid Johnson, Oscar Töringe och Ellen Taure. Pressbild.Foto: SF Studios

Oscar Töringe, med kopplingar till Österlen, sa tidigare i år en intervju med YA att han fått uppmärksamhet för flera roller, men aldrig så stort som i SVT:s ”Tunna blå linjen”.

I denna omtalade tv-serie gör han succé som polisen Magnus. Men snart ska Oscar Töringe spela änkling och pappa till Sasha, som ska fylla 13 år och drömmer om att bli ståuppkomiker. Filmen "Comedy queen" regisseras av Sanna Lenken ("Tunna blå linjen", "Min lilla syster") och inspelningen startar den 4 maj.

Annons

– Jag dras till den här typen av historier med en allvarlig botten men som är berättad med humor och värme. Det är en annorlunda överlevnadshistoria som berör och som ger tröst och hopp, säger Sanna Lenken.

"Comedy queen" är baserad på Jenny Jägerfelds roman med samma namn, som har belönats med Barnens Romanpris och nominerats till Augustpriset.

Premiär blir det våren 2022. (TT/YA)

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons