Annons
Kultur

Patrik Krall får branschpris för Diggiloo

Förra året blev Diggiloo-turnén en coronasäker version på plats i Varberg. Nu har evenemanget utsetts till ”Årets arrangemang” 2021 av branschföreningen Svensk Live.
Musik • Publicerad 15 juni 2022
Förra året var Diggiloo-turnén en coronasäker variant som nu utsetts till ”Årets arrangemang” 2021 av branschföreningen Svensk Live.
Förra året var Diggiloo-turnén en coronasäker variant som nu utsetts till ”Årets arrangemang” 2021 av branschföreningen Svensk Live.Foto: Patric Söderström/TT

Motiveringen från Svensk lives jury lyder:

”Pristagaren för Årets arrangemang belönas för sin pionjärinsats och sitt passionerade entreprenörskap som visade vägen för många i konsten att genomföra ett omfattande turnéprojekt även under de stränga restriktioner som rådde sommaren 2021. För sitt engagemang och sin enormt envisa dedikation går priset till Diggiloo och dess eldsjäl Patrik Krall”.

Annons

Det är första gången Diggiloo prisas och arrangören Patrik Krall berättar att han blev rörd när han fick beskedet.

– Ett superskönt erkännande efter allt slit förra året, säger han till Hallands Nyheter.

I år kan den 19:e upplagan av Diggiloo genomföras utan coronarestriktioner och publiktaket är på 3 000 sittande åskådare med avstånd och där covidpass uppvisats.

Bland artisterna som uppträder finns Lena Philipsson, John Lundvik, Mariette, Theo "Theoz" Haraldsson, Liam ”Liamoo” Thomassen, Robin Bengtsson, Jessica Andersson och komikern Måns Möller.

Priserna ”Årets nyskapare” och ”Årets arrangemang” har delats ut sedan 2015 av musikbranschens intresseorgan Svensk Live.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons