Annons
Kultur

Paul Weller i kapp Lennon och McCartney

Musik • Publicerad 10 juli 2020
Paul Weller skriver pophistoria. Arkivbild.
Paul Weller skriver pophistoria. Arkivbild.Foto: Paul Morigi/AP/TT

Paul Weller går rakt in på den brittiska albumlistans förstaplats med sin nya skiva "On sunset". Därmed skriver han också in sig i historieböckerna som den tredje artisten att toppa listan fem decennier i rad.

Enligt Official Charts , som sammanställer de brittiska topplistorna, är det bara Paul McCartney och John Lennon som lyckats med bedriften tidigare – då räknar man såväl The Beatles-album som soloskivor och andra projekt.

Annons

Paul Weller toppade den brittiska albumlistan två gånger under 1980-talet med banden The Jam och The Style Council. Han har sedan toppat listan som soloartist 1995, 2002, 2008 och 2012.

The Beatles, Elvis Presley, Rolling Stones och Bob Dylan har också toppat den brittiska albumlistan i fem olika decennier – dock inte i rad.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons