Annons

Pavic Lundberg lyckas inte följa upp den prisbelönta debuten

Andraromanen är alltid en utmaning, vilket också märks i Victor Pavic Lundbergs uppföljare till debuten ”Den som överlever” från 2022. Resultatet är inte helt lyckat, anser recensenten Per-Axel Svensson.
Recension • Publicerad 1 april 2023
Detta är en recension i Ystads Allehanda. En recension är en subjektiv bedömning av en företeelse eller ett verk.
Spänning

En förlorad sommar

Författare: Victor Pavic Lundberg

Förlag: Albert Bonniers

Journalisten Victor Pavic Lundberg tilldelades Crimetime Award för sin spänningsdebut och är nu aktuell med nästa del i serien om Loa Bergman.
Journalisten Victor Pavic Lundberg tilldelades Crimetime Award för sin spänningsdebut och är nu aktuell med nästa del i serien om Loa Bergman.Foto: Thron Ullberg

Victor Pavic Lundberg är journalist, och att han låter sin hjälte Loa Bergman också vara det i ”En förlorad sommar” ter sig väl inte speciellt underligt, men inte vidare spännande heller. För visst är genren journalister som agerar poliser lite ansträngd, eller?

När Loa som bäst såg fram emot några veckors semester försvinner en ung kvinna i hans uppväxtstad, Mariestad, och hans redaktör skickar honom i ilfart från huvudstaden till den lilla pärlan vid Vänerns sydöstra kustlinje. Väl där blir han gradvis påmind om att fallet med den nu försvunna flickan påminner om ett över 30 år gammalt försvinnande som ännu är olöst. Kan det finnas ett samband?

Annons

Så klart. Här krävs ingen Sherlock Holmes.

Victor Pavic Lundberg - ”En förlorad sommar”
Victor Pavic Lundberg - ”En förlorad sommar”
Per-Axel SvenssonSkicka e-post
Annons
Annons
Annons
Annons