Annons
Kultur

Pernilla Andersson har sin drömkonsert klar

Senast hon stod på scen var i december 2019, men snart är det dags igen. På tur i artikelserien "Drömspelningen" är Pernilla Andersson – som längtar efter Kackelstugan.
Musik • Publicerad 1 juli 2021
Pernilla Andersson har längtat efter att få spela live sedan i december 2019. Snart är det dags igen. Arkivbild.
Pernilla Andersson har längtat efter att få spela live sedan i december 2019. Snart är det dags igen. Arkivbild.Foto: Jonas Ekströmer/TT

Under pandemin gjorde Pernilla Andersson som många andra artister och sadlade om. Hon startade en stiftelse som samlade in och delade ut utrustning till vården, bland annat munskydd inom hemtjänsten, när materialbristen var som störst.

Nu är hon på gång med ny musik, singeln "Weatherman" är redan släppt och albumet "Samma dag som Elvis" kommer den 27 augusti. Hon uppträdde också på "Allsång på Skansen" den 29 juni.

Annons

TT: Vilken är din drömspelning efter pandemin?

– För mig är det inte en fråga om mest och störst, jag har ju min drömkonsert redan, på Öland och stället Kackelstugan. Det är en utomhusscen på ett oerhört vackert ställe, att spela där med sitt favoritband och veta att det är utsålt, förhoppningsvis med vackert väder är drömmigt nog för mig.

TT: Varför drömmer du om just det?

– För att jag verkligen har saknat att spela, att interagera med andra musiker på en scen, att möta publiken igen, få vara helt i en musikaliskt stund tillsammans. Det är enormt stort efter ett och ett halvt år utan att ha spelat. Vi gick av scen den 19 december 2019, och nu går vi på igen, för mig personligen är det en viktig händelse.

– Den 16 juli händer det, då står vi där på scenen på Öland. Om allt nu bara går som det ska!

TT: Hur har du stillat ditt behov att uppträda under det gångna året?

– Jag har suttit väldigt mycket i studion och skrivit klart mitt album. Jag hade verkligen känslan av att jag skulle "skriva för scenen" eftersom jag inte fick spela. Att låtarna skulle låta bra live den dagen jag kunde ge mig ut igen var en bra morot.

Fakta: Pernilla Andersson

Född: 10 december 1974

Debut: 1999 med "My journey". Hon övergick 2008 till att skriva på svenska med albumet "Gör dig till hund". Senaste albumet "Vintersånger från Garbo" kom 2017.

Turnédatum: 16/7Borgholm, 17/7 Mörkö, 23/7 Uppsala, 24/7 Odensbacken, 25/7 Orust, 26/7 Orust, 30/7 Tvååker, 31/7 Löderup, 4/8 SS Blidösund, 5/8 SS Blidösund, 13/8 Sundsvall, 28/8 Svärtinge.

Fakta: Pernilla Andersson

Efter en lång tid med stängda konsertlokaler börjar samhället smått att öppna upp. Vi skriver om vad svenska artister längtar efter mest när det äntligen blir dags att kliva upp på scenen.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons