Annons
Kultur

Peter LeMarc drabbad av stroke

Artisten Peter LeMarc har drabbats av stroke. Det berättar han själv på Instagram.
Musik • Publicerad 10 mars 2023
Artisten Peter LeMarc har drabbats av en stroke. På Instagram berättar han om svårigheterna. Arkivbild.
Artisten Peter LeMarc har drabbats av en stroke. På Instagram berättar han om svårigheterna. Arkivbild.Foto: Anders Wiklund/TT

"Om någon undrar vart jag tagit vägen..." Så inleder Peter LeMarc, 64, sitt inlägg.

I inlägget berättar han att han för ungefär sex veckor sedan drabbades av en stroke. "Delar av mitt synfält är borta. Detta gör att jag har väldigt svårt att läsa löpande text, som i t ex böcker eller tidningar", skriver han.

Annons

Experter han talar med säger att det tar tid och att han ska ha tålamod. "Ingen kan i nuläget säga om skadorna är bestående eller om och hur mycket min hjärna kan lära om", skriver han.

"Livskartan ritas än en gång om."

En viktig anledning för honom att dela med sig av informationen själv är för att han blivit uppmärksammad på att flera ”Peter LeMarc-bedragare" florerar på Instagram.

"Jag kontaktar ALDRIG någon jag inte personligen känner via Instagram. Speciellt inte nu", skriver LeMarc.

Fakta: Peter LeMarc

Född 1958 i Trollhättan. Bor sedan länge i Bagarmossen utanför Stockholm.

Albumdebuterade redan 1982, det stora genombrottet kom dock först fem år senare med albumet "Peter LeMarc". Är sedan dess en av Sveriges mest älskade artister.

Har länge plågats av scenskräck och gjorde 2014 sin sista konsert. Avskedet skedde vid en hyllad konsert på festivalen Stockholm Music & Arts i Stockholm.

Men 2018 släpper han en akustisk EP, inspelad i vännen Peter Karlssons källare, vilket också gett titeln på EP:n "I Karlssons källare".

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons