Annons
Kultur

Protester mot nya Liljevalchs

Kultur • Publicerad 13 augusti 2021
När Liljevalchs Plus öppnade för allmänheten i veckan samlades flera personer för att protestera mot byggnaden, som de anser vara ful. Arkivbild.Foto: Stefan Jerrevång/ TT

Liljevalchs nya konsthall fortsätter att väcka starka känslor. När den nya konsthallen, som går under namnet Liljevalchs Plus, öppnade för allmänheten i torsdags samlades flera personer för att protestera, något som SVT var först att rapportera om.

Demonstranterna samlades på Djurgården i Stockholm för att visa sitt missnöje över den nya byggnaden, som de anser vara ful. Debatten om konsthallen, som har utsetts till årets fulaste nybygge av Arkitektupproret, har pågått under en längre tid.

Liljevalchs-debatten har dels handlat om notan för konsthallen, men huvudsakligen om byggnaden i sig, som är ritad av arkitekten Gert Wingårdh. Recensionerna av Liljevalchs Plus har huvudsakligen varit positiva, men i SvD skriver Joanna Zawieja att den nya konsthallen är ett "bankvall" som "vänder ryggen mot omvärlden".

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons