Annons
Kultur

Rafflande närvaro i iskall spänningsroman

Spänning stark som vinterkylan i Norrland. ”Snöängeln” gör att recensenten Inger Melin vaknar före väckarklockan för att läsa klart.
Bokrecension • Publicerad 7 mars 2021
Detta är en recension i Ystads Allehanda. En recension är en kritikers bedömning av ett konstnärligt verk.
Anki Edvinsson.
Anki Edvinsson.Foto: Kajsa Göransson
Spänningsroman

Snöängeln

Författare: Anki Edvinsson

Förlag : Norstedts

Självmord, badkarsmord och en försvunnen tonåring. Under finns en gemensam fara. Och den är så mycket värre, utbredd och ångestskapande att den slår de döda, makabert behandlade kropparna med råge.

Det är andra romanen om Charlotte von Klint och Per Berg vid polisen i Umeå. Anki Edvinsson skriver lättläst och övertygande, är journalist, har studerat kriminologi och har bror och far inom polisen.

Annons

Hon sätter fingret på värsta mardrömmen om du haft en tonåring: dagens drogkultur. Hon är urbra på att skildra tonåringars vardagsstress, och festande där en enkel tablett kan bli porten till hjälplöshet och katastrof. Och föräldrars ångest i att inte kunna skydda sina barn.

När en tonårsflicka försvinner sitter man med andan i halsen, det är intensivt och en syndigt rafflande närvarokänsla. Det ger också en kuslig bild av nutiden där varken rikedom eller tjänstevapen skyddar från hotet av välorganiserade kriminella syndikat. Bäddat för fortsättning.

Anki Edvinsson – Snöängeln
Anki Edvinsson – SnöängelnFoto: Pressbild
Inger MelinSkicka e-post
Annons
Annons
Annons
Annons