unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Rättframt om att ha en missbrukande förälder

Missbruk, otrygghet och ett nytt hem. Håkan Lindquists nya bok är en viktig skildring ur barnets perspektiv, tycker recensenten Jonna Fries.

Mellanåldersbok

Ariel tjugofyra/sju

Författare: Håkan Lindquist
Förlag: Opal

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på ystadsallehanda.se, appen MinYA och e-tidning mån-lör. Endast 79 kr första månaden! (ord pris 199 kr)

Konstiga lukter, sovplatser i parker och läskiga bråk. Ariel har erfarenhet av allt det där, eftersom mamman har problem med missbruk. Det är därför som socialen har placerat tioåringen hos Joen och Mattis.

Håkan Lindquist skriver i rättfram jagform om Ariel. Barnets funderingar är drivande, även om samtalen i det nya hemmet också är viktiga pusselbitar. Det centrala är krocken mellan den otrygga tillvaron och allt det nya, och läsaren kastas runt i tiden.

Tonen är något lillgammal, men Ariel har också varit med om mycket. Här finns scener där polisen ingriper och där barnet blir övergivet, men också vänner att dela hemligheter med och vuxna som stöttar.

Bitvis blir ”Ariel tjugofyra/sju” väl förklarande och lite stel. På det hela taget är boken dock både skakande och tankeväckande.

Håkan Lindquist.
Håkan Lindquist.
Foto: OPAL