Annons
Kultur

Rik konstnär väcker grannars vrede

Han har kallats för "världens rikaste konstnär". Men Damien Hirsts ovilja att renovera det slott han köpte 2005 väcker grannarnas vrede, rapporterar .
Konst • Publicerad 9 januari 2022
Den brittiske konstnären Damien Hirst är inte sugen på att renovera sitt förfallna slott. Arkivbild.
Den brittiske konstnären Damien Hirst är inte sugen på att renovera sitt förfallna slott. Arkivbild.Foto: Francois Mori/AP/TT

Toddington Manor i Cotswolds i England, som uppfördes i gotisk stil mellan 1819 och 1840, har varit omgärdad av byggnadsställningar och presenningar sedan 2006. Då hade den världsberömde brittiske konstnären stora planer för slottet han köpt – det skulle renoveras för att både husera honom och familjen samt ett spektakulärt konstgalleri.

Av planerna har det hittills inte blivit någonting alls och nu har byborna i Toddington tröttnat. Sockenrådet på orten har kallat till ett möte för att tänka ut en plan som tvingar Hirst att infria sitt löfte om att återställa byggnaden till dess forna glans.

Annons

– Vi vill se vad som kan göras, om det över huvud taget går. Det är en nagel i ögat i trakten. Folk är trötta på det hela. Damien Hirst har ägt fastigheten i 17 år nu, men den är fortfarande kringgärdad av byggnadsställningar och presenningar, säger Nigel Parker, ordförande för sockenrådet, till tidningen.

Damien Hirst är bland annat känd för konstverk som omfattar djur konserverade i formaldehyd och det diamantbeströdda kraniet "For the love of God".

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons