Annons
Kultur

Rileys "De sju systrarna" får en avslutning

Litteratur • Publicerad 8 juli 2021
Författaren Lucinda Riley gick bort i cancer tidigare i år. Arkivbild.Foto: Berit Roald/NTB/TT

Den nordirländska författaren Lucinda Rileys bokserie "De sju systrarna" lever vidare, och får en åttonde och avslutande del, trots att Riley gick bort i cancer tidigare i år.

Det är författarens äldste son Harry Whittaker som ska färdigställa "Atlas – historien om Pa Salt", för utgivning 2023.

Annons

I ett pressmeddelande säger Whittaker att hans mor anförtrodde honom med information om seriens hemligheter innan hennes bortgång. Dessutom hann hon skriva färdigt ett antal viktiga scener och detaljerade anteckningar om vart historien i den åttonde boken skulle ta vägen.

"Vi är otroligt glada över att tillsammans med familjen Riley kunna fullfölja Lucinda Rileys önskan om att slutföra denna succéserie. Att det kommer en avslutande åttonde del var det bästa besked vi kunnat få. Det känns så fint att få ge läsarna slutet på den magiska historia som Lucinda Riley har efterlämnat åt världen", säger Karin Linge Nordh, Rileys förläggare i Sverige, i pressmeddelandet.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons