GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Röyksopp avslutar sin trilogi med vemod

Skivrecension • Publicerad 24 november 2022
Detta är en recension i Ystads Allehanda. En recension är en kritikers bedömning av ett konstnärligt verk.
Pop

Röyksopp – Profound mysteries III

Skivbolag: Warner.

Bästa spår: ”The Night”.

Röyksopp avslutar årets “Profound mysterious-koncept med det tredje och mest stämningsfulla kapitlet. Triptyken är visserligen duons första albumprojekt sedan 2014, men det blir lite väl massivt att släppa tre timmar inom loppet av några månader.

Norrmännen har skapat sitt eget universum där musiken lyckas vara varm och isig på samma gång. Lite som en gnistrande dag i skidbacken. Svein Berge and Torbjørn Brundtland är dock en konstant som sällan utmanar sig själva. Alison Goldfrapp-frontade “The Night” är albumets höjdpunkt, en oblyg blinkning till Kraftwerk med stegrande syntar, vemod och en utdraget smittande melodi. Hela “Profound mysterious”-sviten puttrar på i makligt tempo och hade tjänat på att vara ett fantastiskt album, istället för tre ojämna.

Veckans övriga recensioner:

Fredrik SöderlundSkicka e-post
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ystadsallehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.