Annons
Kultur

"Sagan om ringen" flyttar till Storbritannien

Tv • Publicerad 13 augusti 2021
"Sagan om ringen" lämnar Nya Zeeland för Storbritannien. Här en bild från sjön Wakatipu, som syns flera gånger i filmerna. Arkivbild.
"Sagan om ringen" lämnar Nya Zeeland för Storbritannien. Här en bild från sjön Wakatipu, som syns flera gånger i filmerna. Arkivbild.Foto: Malcolm Foster/AP/TT

Inspelningarna av "Sagan om ringen"-serien flyttar från Nya Zeeland till Storbritannien, rapporterar The Wrap.

En första säsong av den nya, ännu inte namngivna, "Sagan om ringen"-serien är så gott som färdiginspelad och har premiär på Amazons strömningstjänst i september nästa år. Precis som filmerna är tv-serien hittills inspelad i Nya Zeeland.

Annons

Men för säsong två flyttar produktionen till Storbritannien. Inga inspelningsplatser har ännu avslöjats, men Edinburgh i Skottland nämndes som möjlig plats inför första säsongen, innan man bestämde sig för Nya Zeeland. Arbetet med den andra säsongen inleds nästa år.

Serien utspelar sig några tusen år före händelserna i JRR Tolkiens "Bilbo – en hobbits äventyr" och "Sagan om ringen"-trilogi. Inspelningen har beskrivits som världens hittills dyraste – den första säsongen kostade 465 miljoner dollar, motsvarande 3,9 miljarder kronor, att spela in.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons