Annons
Kultur

Sandman i storsatsning – som ekoterrorist

Med actionserien “Last light” gör Felix Sandman engelskspråkig skådespelardebut. Det är någonting han alltid har drömt om – när han fick erbjudandet om att spela ekoterroristen Ash tackade han omedelbart ja.
Tv • Publicerad 14 oktober 2022
Felix Sandman som ekoterroristen Ash i thrillerserien "Last light". Pressbild.
Felix Sandman som ekoterroristen Ash i thrillerserien "Last light". Pressbild.Foto: Klara Cvrckova/Viaplay
Felix Sandman har alltid drömt om att få spela med i en internationell serie – nu går drömmen i uppfyllelse. "Jag hoppas att det ger ringar på vattnet", säger han. Arkivbild.
Felix Sandman har alltid drömt om att få spela med i en internationell serie – nu går drömmen i uppfyllelse. "Jag hoppas att det ger ringar på vattnet", säger han. Arkivbild.Foto: Paul Wennerholm/TT
Felix Sandman fick agera actionskådespelare i "Last light". "Det är mycket adrenalin", säger han. Pressbild.
Felix Sandman fick agera actionskådespelare i "Last light". "Det är mycket adrenalin", säger han. Pressbild.Foto: Klara Cvrckova/Viaplay

Det är inte hans första utländska roll, han var med i den norska komedin ”Home for Christmas” för ett par år sedan. Men där talade han svenska, så han ser ”Last light” som den egentliga internationella debuten. Och han fick rollen utan att behöva provspela.

– Jag fick ett mejl där jag blev erbjuden rollen. Jag vet inte hur de hade fått nys på mig, men det är klart att jag tackade ja.

Spelar "bad guy"

Annons

I thrillerserien spelar han ekoterroristen Ash, medlem av en grupp som ligger bakom en konspiration som hotar världen. Han är med andra ord en bad guy.

– Jag har spelat bad guy förut, och det är kul, även om det inte är det jag vill göra för alltid. Sedan är ju onda personer inte bara onda, de har en komplexitet som det är kul att utforska. Det finns så mycket som ligger bakom.

Rollfiguren Ash har en tydlig ideologi, framhåller Sandman.

– Han har en tro på vad som behöver göras för att uppnå det han tror är det bästa för världen. Jag kan förstå resonemanget, det är intressant att utforska.

Felix Sandman berättar att han är ett Marvel-fan och drar paralleller till superskurken Thanos.

– Han har en radikal syn på vad han tycker måste göras, även om det kommer att kosta en massa liv.

"Mycket adrenalin"

"Last light" innehåller en del actionscener, något han tycker var kul att göra.

– Jag är dansare i botten, och det finns en koreografi i actionscenerna som det är väldigt kul att lära sig. Sen är det mycket adrenalin också.

Sedan ett år tillbaka arbetar Felix Sandman med det som ska bli hans nästa album, och som förhoppningsvis kommer att släppas i mitten av 2023.

– Jag är oerhört taggad. Jag skriver material och jobbar fram nästa era för min musikkarriär. Just nu har jag inget omedelbart nytt skådespelarjobb, utan nu lägger jag tid och energi på musiken. Jag vill att båda karriärerna ska rulla på.

Annons

TT: Och mer Melodifestivalen?

– Nej, i alla fall inte inom en snar framtid.

Fakta: Felix Sandman

Ålder: 23 år.

Familj: Flickvännen Andrea Kallström.

Bor: I Stockholm.

Yrke: Artist, skådespelare.

Tidigare roller: "Vi är bäst!", "Störst av allt", "Home for Christmas".

Aktuell: Med "Last light" som strömmas på Viaplay med premiär den 16 oktober.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons