Annons
Kultur

Sångare gripen i Hongkong

Musik • Publicerad 2 augusti 2021
Sångaren Anthony Wong greps i Hongkong den 2 augusti anklagad för korruption. Arkivbild.
Sångaren Anthony Wong greps i Hongkong den 2 augusti anklagad för korruption. Arkivbild.Foto: Vincent Yu/AP/TT

Den prodemokratiska sångaren och aktivisten Anthony Wong har gripits i Hongkong, anklagad för korruption, rapporterar Reuters.

Sångaren anklagas för att ha framfört två låtar under den politiska kampanjen för den prodemokratiska kandidaten Au Nok-Hin 2018, och för att samtidigt ha uppmanat publiken att rösta på denne.

Annons

Anklagelser är även riktade mot Au Nok-Hin för att han publicerade inlägg i sociala medier under kampanjen 2018 där han talade om att Anthony Wong skulle uppträda. Sångaren är släppt mot borgen medan Au Nok-Hin sitter i fängelse sedan i mars efter att ha dömts för att ha arrangerat och deltagit i en demonstration 2019.

Anthony Wong blev känd på 1980-talet som sångare i popduon Tat Ming Pair och senare som soloartist. När han 2014 öppet stöttade demokratirörelsen i Hongkong förbjöds han att uppträda på det kinesiska fastlandet och hans musik plockades bort från strömningstjänster.

Anklagelserna ses som ett led i säkerhetspolisens hårdare tag mot dissidenter, med hjälp av bland annat Hongkongs nya säkerhetslag.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons