Annons
Kultur

Sanna Nielsen: "Det är vemodigt"

Denna sommar är den sjätte som programledare för "Allsång på Skansen" för Sanna Nielsen. I morgon är det dags för säsongens sista program.
Tv • Publicerad 16 augusti 2021
Sanna Nielsen leder "Allsång på Skansen". Arkivbild.Foto: Stina Stjernkvist/TT
På tisdagen sänds årets sista "Allsång på Skansen". Arkivbild.Foto: Erik Simander/TT

Sommaren har en tendens att gå fort, fortare än man önskar. Sanna Nielsens sommar är inget undantag. Åtta tisdagskvällar i rad har hon lett SVT:s "Allsång på Skansen" från Sollidens scen i Stockholm.

– Sommaren har gått så fruktansvärt fort, det gör den alltid. Man hinner knappt blinka förrän det är över. Det är vemodigt, men det ska så klart bli skönt att vara lite ledig, det är blandade känslor. Nu ska man försöka landa och försöka reflektera över vad vi egentligen har gjort i sommar, säger hon.

Lurad

Annons

Nielsens allsångssommar har varit full av höjdpunkter, men två sticker ut lite extra. Den ena är när hon blev lurad av trolleriduon Brynolf & Ljung på bästa sändningstid.

– Det var fantastiskt roligt. Jag hade verkligen ingen aning om någonting! Det är så kul att sådana inslag, där man inte har koll, också får ta plats i programmet. Det var en riktigt höjdare, säger hon.

En annan höjdare var Benjamin Ingrossos konsert under vinjetten "Allsångsscenen är din".

– Han har alltid blåst mig av stolen, men med det han gjorde på sin allsångstimme kände jag bara: "You are ready to rule the world, my friend", haha! Det var ren och skär musikglädje.

Gemenskap

Det absolut största med årets "Allsång" är dock att publiken fick komma tillbaka, menar Nielsen. Och det har fått många etablerade artister att bli nervösa, eftersom det var länge sedan de fick spela inför publik.

– Det är så fint att de säger det. Jag har också varit nervös, jag har ju inte heller kunnat gigga eller jobba inför publik på länge. Därför har jag nog njutit lite extra den här sommaren, säger Sanna Nielsen.

TT: Vad är det som gör "Allsång på Skansen" så populärt år efter år?"

– Att vi gör det tillsammans. Publiken, artisterna, alla som jobbar med programmet. Det är en sådan gemenskap, och jag tror att det är det som är framgångskonceptet – att vi möts i musiken.

TT: Så, blir det även en sjunde säsong för dig?

– Haha, jag förstår att alla undrar, men det får jag nog behålla för mig själv lite till!

Fakta: Sanna Nielsen

Ålder: 36

Gör: Artist samt programledare för "Allsång på Skansen".

Karriär i urval: Slog igenom som 11-åring med låten "Till en fågel". Har sjungit i dansband och därefter deltagit i Melodifestivalen sju gånger och vann 2014 med låten "Undo". Kom trea i Eurovision Song Contest samma år. Har släppt tio album.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons