Annons
Kultur

Satsningen Moving Sweden fortsätter

Nöje • Publicerad 6 februari 2023
Filmsatsningen Movin Sweden förlängs. Arkivbild.
Filmsatsningen Movin Sweden förlängs. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

Samarbetet mellan Svenska Filminstitutet och Sveriges Television, Moving Sweden, fortsätter. Satsningen introducerades 2013 och förlängs nu till den 31 december 2024, enligt ett pressmeddelande från Filminstitutet.

Syftet med Moving Sweden är att stimulera förnyelsen av svensk film samt att stärka dess återväxt. Satsningen ger stöd till utveckling och produktion av lång spelfilm för första– och andragångsregissörer med en visningslängd om minst 60 minuter.

Nytt från och med årsskiftet är att erfarenhetskravet för att söka stöd har ändrats från minst två korta spelfilmer till minst en kort spelfilm plus en annan kortfilm, oavsett sort. Detta för att "bredda och öppna upp för fler röster, bakgrunder, uttryck och perspektiv", enligt pressmeddelandet.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons