Kultur

Scarlett Johansson gör ny Marvelfilm

Scarlett Johansson arbetar med en ny, hemlig Marvelfilm, som inte har med superhjälten "Black widow" att göra.
Film • Publicerad 20 november 2021
Scarlett Johansson anländer för att ta emot American Cinematheque-priset.
Scarlett Johansson anländer för att ta emot American Cinematheque-priset.Foto: Jordan Strauss/AP/TT

Det uppger Marvel Studios-direktören Kevin Feige i samband med att Johansson tilldelas American Cinematheque-priset i Beverly Hills i Los Angeles.

– Scarlett har lånat ut sin talang och stjärnglans till Marvel Cinematic Universe i mer än ett årtionde. Att hon har valt att spela en nyckelroll i så många år är jag extremt tacksam över, säger Feige enligt Deadline.

Johansson blev i och med filmen "Black widow" – där hon spelade huvudrollen som den ryska superhjälten – den första Marvelskådespelaren att också agera exekutiv producent, enligt Feige. Hon kommer att vara någon slags producent även i den kommande filmen.

"Black widow" fick ett efterspel, då Johansson i juli stämde Marvelägaren Disney för kontraktsbrott. Hon hävdade att hon hade gått miste om uteblivna intäkter till följd av att filmen fick samtidig premiär på bio och strömningstjänsten Disney+. Parterna meddelade i månadsskiftet september-oktober att de löst den rättsliga tvisten.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.