GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Scarlett Johansson stämmer Disney

Scarlett Johansson är inte nöjd med att premiären av Marvel-filmen "Black widow" skedde samtidigt på bio och på strömningstjänsten Disney +. Nu stämmer hon filmjätten för kontraktsbrott, rapporterar Reuters.
Film • Publicerad 29 juli 2021
Scarlett Johansson har spelat rollfiguren Black Widow i Marvels universum i tio års tid. Pressbild.
Scarlett Johansson har spelat rollfiguren Black Widow i Marvels universum i tio års tid. Pressbild.
Foto: Disney/Marvel Studios

Filmen gick upp på bio i USA 9 juli och släpptes samtidigt på Disney +, men via strömningstjänstens premiumfunktion. Där betalar kunden 249 kronor för att få tillgång till en film som samtidigt går på biograferna, något Scarlett Johansson nu menar inte ingick i det kontrakt hon skrev på för filmbolaget, enligt Wall Street Journa l.

Att filmen hamnade på strömningstjänsten samtidigt sänkte Johanssons gage, eftersom det beräknades delvis på intäkterna från biobiljetter. När skådespelaren skrev på kontraktet utlovades en tids exklusiv biografvisning, enligt stämningsansökan.

"Black Widow" har varit ett utdraget projekt för Marvel. Redan 2004 fanns planer på att spela in filmen, men inte förrän efter 2010, när Scarlett Johansson iklädde sig rollen som Natarha Romanoffs alter ego i "Iron man 2", blev det allvar av planerna. Inspelningarna inleddes i Norge 2019, men den färdiga filmens premiärdatum sköts upp tre gånger under coronapandemin.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.