Annons
Kultur

Sex Pistols-gitarristens bok blir tv-serie

Tv • Publicerad 11 januari 2021
Johnny Rotten, med mikrofon i hand, Paul Cook vid trummorna och Steve Jones med gitarr runt halsen vid en Sex Pistols-konsert 2007. Arkivbild.
Johnny Rotten, med mikrofon i hand, Paul Cook vid trummorna och Steve Jones med gitarr runt halsen vid en Sex Pistols-konsert 2007. Arkivbild.Foto: Chris Pizzello/AP/TT

"Trainspotting"-regissören Danny Boyle ska ta sig an ett av de mest ikoniska punkbanden någonsin – Sex Pistols – i en kommande miniserie.

"Pistol", som projektet kallas, bygger på Sex Pistols-gitarristen Steve Jones memoarer "Lonely boy – tales from a Sex Pistol" och har redan knutit till sig skådespelare.

Annons

I rollistan syns bland andra Anson Boon ("Crawl") som Johnny Rotten, Louis Partridge ("Enola Holmes") som Sid Vicious, Toby Wallace ("Babyteeth") som Jones, Fabien Frankel ("The serpent") som Glen Matlock och Jacob Slater som Paul Cook.

Även "Game of thrones"-skådespelaren Maisie Williams syns i serien, skriver Deadline.

"Det här är ögonblicket som förändrade det brittiska samhället och kulturen för alltid. Det är brännpunkten för gatukulturen där vanliga ungdomar stal rampljuset och ventilerade sin ilska och visade upp sitt mode, och alla fruktade eller följde dem", säger Danny Boyle i ett pressmeddelande.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons