Annons
Kultur

Självcensur präglar bokmässan i Hongkong

Litteratur • Publicerad 16 juli 2021
Förlagen på bokmässan i Hongkong försöker undvika att bryta mot den kontroversiella säkerhetslag som Kina införde i fjol, rapporterar AP.
Förlagen på bokmässan i Hongkong försöker undvika att bryta mot den kontroversiella säkerhetslag som Kina införde i fjol, rapporterar AP.Foto: Matthew Cheng/AP/TT

Färre politiskt känsliga titlar finns tillgängliga på Hongkongs första bokmässa efter införandet av Kinas kontroversiella säkerhetslag. Förlagen försöker undvika att bryta mot lagen som infördes i fjol, rapporterar nyhetsbyrån AP. Hittills har myndigheterna använt lagen för att slå ned mot demonstranter och man har också gripit ett hundratal prodemokratiska aktivister.

Den lokala förläggaren Jimmy Pang, som tidigare sålde böcker om demokratirörelsen 2014, även kallad "paraplyrörelsen", förklarar att många regimkritiska böcker har försvunnit.

Annons

– Alla försäljare läser igenom de böcker de tar med till bokmässan för att se om det finns något innehåll som kan orsaka problem, säger han till AP.

Bokmässan inleddes den 14 juli och pågår till den 20 juli.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons