Annons
Kultur

Sju miljoner delas ut för musikinspelning

Musik • Publicerad 1 december 2022
Aurelia Dey, här i The National Black Theatre of Swedens uppsättning "Woza Albert!", är en av artisterna som får bidrag för att ge ut sin musik. Arkivbild.
Aurelia Dey, här i The National Black Theatre of Swedens uppsättning "Woza Albert!", är en av artisterna som får bidrag för att ge ut sin musik. Arkivbild.Foto: Jonas Ekströmer/TT

Afrobeats-artisten Aurelia Dey, proggbandet Nynningen och R&B-sångerskan Aida Lae är några av de 120 aktörer som får ta del av de närmare sju miljoner kronor som Kulturrådet fördelar i bidrag till musikutgivning.

Förnyelse, utveckling och hög kvalitet har varit vägledande i Kulturrådets bedömning, samt att musiken når ut både i hela landet och internationellt.

Annons

"Barn- och ungdomsperspektiv är också centralt, men den här omgången hade vi förvånansvärt få ansökningar med barn och unga i fokus", säger Isabel Thomson, handläggare vid Kulturrådet, i ett pressmeddelande.

Bidraget delas ut två gånger per år och fördelas brett geografiskt. Årets aktörer är verksamma i 19 av 21 län, även om merparten av dem kommer från storstadsregionerna Stockholm, Skåne och Västra Götaland.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons