Annons
Kultur

Skunk Anansie's Skin får universitetsuppdrag

Musik • Publicerad 13 januari 2021
Det brittiska bandet Skunk Anansies sångerska Skin (Deborah Anne Dyer) blir kansler för Leeds Art University. Arkivbild.
Det brittiska bandet Skunk Anansies sångerska Skin (Deborah Anne Dyer) blir kansler för Leeds Art University. Arkivbild.Foto: Balazs Mohai/AP/TT

Skin, sångerska i brittiska Skunk Anansie, har blivit utsedd till kansler vid Leeds Art University i norra England. Det är första gången någon får detta uppdrag på universitetet som på sin hemsida förklarar att Skin ska spela "en viktig roll som ambassadör: en som studenter och personal kan hämta inspiration från och som kan uttala sig på uppdrag av universitet och den kreativa sektorn".

Skin har tidigare undervisat masterstudenter på skolan och rektor Simone Wonnacott lyfter fram hennes kvalifikationer inom ett brett spektra: musik, mode och konst. Skin säger att hon är "helt förtjust" och att hon ser fram emot att stödja alla i deras kreativa arbete.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons