GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Slagsmålsspel i "League of legends" universum

Amerikanska Riot Games fortsätter försöken att bredda sitt "League of legends"-universum. Ett slagsmålsspel med figurer från världen Runeterra är under utveckling.
Spel • Publicerad 23 november 2021
Slagsmålsspelet som går under arbetsnamnet "Project L" ska vara lätt att börja spela, men svårt att bemästra.
Slagsmålsspelet som går under arbetsnamnet "Project L" ska vara lätt att börja spela, men svårt att bemästra.Foto: Riot

Det populära esportspelet har fått avknoppningar både i form av Netflixserien "Arcane", popgruppen K/DA och andra spel i samma universum.

Ett av dem är "Project L", ett slagsmålsspel som presenterades 2019. Nu har skaparna gjort en uppdatering och berättar att det rör sig om ett 2D-spel där man använder sig av två olika kämpar, ett så kallat tag-system.

Esportsscenen verkar hägra och skaparna lovar att man kommer att dra nytta av Riots nätverksteknik som används i "Valorant" och "League of legends". Riot arbetar också på system som ska utse rättvisa segrare när någon i ilska lämnar en match i förtid.

"Vårt mål är att bygga ett slagsmålsspel av superhög kvalitet som fajtingspelsgemenskapen kan bli djupt investerad i, och spela i flera år eller till och med årtionden. Det tar tid att få rätt, och vi kommer inte att förhasta oss", säger regissören och producenten Tom Cannon i ett blogginlägg.

Något släppdatum är därför inte aktuellt, mer än att det dröjer till minst 2023.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.