Annons
Kultur

Slutbudat på Sara Danius garderob

Kultur • Publicerad 16 mars 2021
Utställningen "Modet lever vidare" på Sven-Harrys konstmuseum i Stockholm är en hyllningsutställning till Sara Danius och modet.
Utställningen "Modet lever vidare" på Sven-Harrys konstmuseum i Stockholm är en hyllningsutställning till Sara Danius och modet.Foto: Anders Wiklund/TT

Den ikoniska knytblusen och ett stort antal andra objekt ur Sara Danius privata garderob är nu sålda. Totalt samlade auktionerna på Tradera in 838 232 kronor, som oavkortat går till Sara Danius Minnesfond.

"Vi i familjen är överväldigade och vill rikta ett stort tack till alla som budat. Inte bara kommer Saras budskap och minne att leva vidare genom er alla – ni har också gett oss en helt fantastisk grund till Saras stiftelse", säger Isadora Cugler, Sara Danius syster i ett pressmeddelande.

En del av Sara Danius stora samling designerplagg finns med i utställningen "Modet lever vidare" på Sven-Harrys konstmuseum i Stockholm, som pågår fram till den 18 april.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons