Annons
Kultur

"Snabba cash"-regissören gör ny film

Nu ger sig ”Snabba cash”-regissören Daniel Espinosa in i sitt mest ambitiösa projekt hittills.
Han ska göra ”Madame Luna”, den sanna berättelsen om en kvinnlig flyktingsmugglare som själv tvingades bli flykting.
Film • Publicerad 10 juli 2021
Regissören Daniél Espinosa arbetar med den nya filmen "Madame Luna". Arkivbild.
Regissören Daniél Espinosa arbetar med den nya filmen "Madame Luna". Arkivbild.Foto: Nora Lorek / TT

Efter succén med ”Snabba cash”-trilogin har Espinosa mest jobbat i USA, bland annat med filmer som ”Safe House” och ”Life”. Han har även regisserat Marvel-filmen ”Morbius”, men på grund av den rådande pandemin har premiären skjutits upp och blir inte av förrän i februari nästa år.

Nu gör han sig redo att dra i gång inspelningen av ”Madame Luna”, som kommer att äga rum i södra Italien och i Marocko.

Annons

– Jag kommer snart att ge mig i väg till Italien och förbereda, bland annat med "casta" lokalt. Jag kommer att tillbringa ett halvår med det. Jag tänker inte ha med några proffsskådespelare i rollerna. Förutom min kompis Fares Fares, han har alltid en liten roll i allt jag gör, säger han.

Daniel Espinosa är medveten om svårigheterna med att komma in i flyktinglägren, men räknar med att de många lokala kontakter han har ska hjälpa till.

– Det handlar om förövaren som själv blir offer. Det är också en studie av det europeiska flyktingsystemet. Jag vill göra detta därför att filmen har ett ansvar mot publiken, säger han.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons