Annons
Kultur

"Solsidan" kommer tillbaka i höst

Nöje • Publicerad 3 april 2023
Henrik Dorsin, Josephine Bornebusch och Felix Herngren under inspelningen av den sjunde "Solsidan"-säsongen 2019. Arkivbild.
Henrik Dorsin, Josephine Bornebusch och Felix Herngren under inspelningen av den sjunde "Solsidan"-säsongen 2019. Arkivbild.Foto: Magnus Andersson/TT

"Solsidan" kommer tillbaka i höst. Den åttonde säsongen har precis börjat spelas in och väntas ha premiär på TV4 i oktober.

Felix Herngren regisserar även denna säsong. Enligt ett pressmeddelande som Aftonbladet har tagit del av kretsar den nya säsongen bland annat kring att Fredde (Johan Rheborg) försöker hantera sin omvärld genom att bygga ett "premium safe room" medan hans fru Mickan (Josephine Bornebusch) funderar över livets gång och om hon verkligen har varit en bra mamma.

Annons

Alex (Felix Herngren) gör sitt bästa för att hitta sin plats i varannan vecka-livet efter uppbrottet från ex-frun Anna (Mia Skäringer). Det blir även ett gästspel från komikern och tv-profilen Johanna Nordström.

"Äntligen är vi i gång! Som vi har längtat efter att samla det eminenta gänget igen. Publiken kommer garanterat att känna igen sig i de älskvärda, men långt ifrån felfria karaktärer, som precis som alla andra kämpar för att få vardagen att gå ihop", säger exekutive producenten Jon Mankell i pressmeddelandet.

"Solsidan" hade premiär första gången 2010.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons